tiistai 9. helmikuuta 2010

Primavera Sound Festival

!!!!!!!!!!!1

Käydäänpä tämä asia heti alta pois!

Hyvät naiset ja herrat, saanen esitellä:


Kyseessä on siis kevään viimeisenä viikonloppuna Barcelonassa järjestettävä musiikkifestivaali, jonka tarkoituksena on "levittää musiikin uusimpia suuntauksia". Siis indiesävytteistä rokkia, poppia ja elektronista musiikkia.

Pienestä sisäfestarista on kasvanut vajaassa kymmenessä vuodessa inhimilliset 20 000 ihmistä päivässä vetävä tapahtuma. Festivaalialueena on toiminut vuodesta 2005 Barcelonan koilliskulmassa merenrannalla sijaitseva mukavan kompakti Parc Del Fórum.


Viime vuoden kartta alueesta

Kävin Primavera Soundissa ensimmäistä kertaa viime vuonna, jolloin festivaaleilla esiintyivät My Bloody Valentine, Sonic Youth, The Jesus Lizard, The Pains of Being Pure at Heart, Spiritualized, Girls ja Yo La Tengo, muutamia mainitakseni. Esiintyjien (ja päällekkäisyyksien) puolesta samat festarit olisi voinut käydä kolmeen kertaan läpi. Festivaali oli järjestetty kaikin puolin hyvin. Alue on tosiaan pieni — sen kävelee päästä päähän muutamassa minuutissa. Kaljajonot olivat siedettäviä. Vessaan pääsi heti kun tarvitsi. Itse musiikki kuului välillä vähän turhan hiljaa, ja Pitchfork-lavan soundit oli pääosin kaameat.


Majapaikan lähistöllä keuli mopo.

Kaiken kruunasi loistava sää ja upea Barcelona. Erityisparasta oli se, että mestareiden liigan finaali, jossa Barcelona voitti Manchester Unitedin, pelattiin myös festivaalien alla, Roomassa. Oli kuitenkin mahtavaa katsoa peli kymmentuhatpäisen joukon kanssa screeniltä, ja päästä haistelemaan kerrankin kunnon futistunnelmaa!



"Boti boti boti madridista qui no boti": "Jump jump jump if you're not a madridista". Ei muistaakseni pompittu.

Artistikattaus Primavera Sound 2010:ssä näyttää tällä hetkellä seuraavalta: The Pixies, Pavement, Wilco, Orbital, Panda Bear, The New Pornographers, Low (esittää levyn 'The Great Destroyer'), Wire, Mission of Burma, The Fall, Wild Beasts, The XX, Grizzly Bear, Built To Spill, Tortoise, Condo Fucks, Seefeel, BEAK>, Major Lazer, Monotonix, Ben Frost, Mujeres, Apse, Thee Oh Sees, Black Math Horseman, Sian Alice Group, Fake Blood, Bis, Superchunk, The King Khan & BBQ Show, The Antlers, Joker featuring Nomad, Sic Alps, Delorean, Here We Go Magic, The Bloody Beetroots, Circulatory System, Dr. Dog, Dum Dum Girls, Japandroids, Hope Sandoval & the Warm Inventions, Lee "Scratch" Perry, Camaron, La Leyenda Del Tiempo, Yeasayer, The Psychic Paramount, Atlas Sound, Polvo, Real Estate, Standstill, The Big Pink, Shellac, Ui, Cold Cave, Liquid Liquid, The Clean, Fuck Buttons, No Age, HEALTH ja Spoon.

Lisää kiinnityksiä on vielä tulossa lähiaikoina.

Tollaisen listan näkeminen saattaisi alkaa hyvin nopeasti ketuttamaan, jos festivaali ei olisi puoli-ilmainen. Suhteellisen halpa! Jos lipun ostaa jo marraskuussa, ei siitä tarvitse pulittaa kuin 90€. Tällä hetkellä lipun hinta on 140€. Päälle tulee muutaman euron toimituskulut.

Suosittu ja edullinen tapa majoittua festivaalin ajaksi on vuokrata porukalla kämppä. Halpoja hostelleja kaupungissa on myös pilvin pimein. Noin viidellä sadalla eurolla saanee itselleen festivaalilipun, majoitukset, sekä lentolipun. Yleinen hintataso Barcelonassa on myös kohtuullinen.

Loppuun joitain youtube-pätkiä viime vuoden Primavera Soundista. Nähdään siellä!







3 kommenttia:

  1. Saanen lisätä erityisplussan vessoille. Ne pystyi vetämään ja niissä oli DESINFIOINTIAINETTA! <3 Ja peili ovessa! Aivan tyystin toista kuin jotkut ilosaaren ulostetta ja ureaa tulvivat bajamajat.

    Ai liian pienellä tuli musiikki? :D Ehkä sun kuuroille korville! Varmaan MBV alkoi olla sun kuuntelutottumuksien mukaisilla volyymitasoilla. :)

    VastaaPoista
  2. Ainakin Spiritualized kärsi liian pienistä äänenvoimakkuuksista alkukeikan. MBV, ja Aphex Twin tuli kyllä kiitettävän lujaa (ylläri).

    VastaaPoista
  3. Mitä tähän nyt vois sanoa? Muuta kuin spedeä mukaillen: voihan rähmä!

    Mä en halua lukea tollasista sairaan kivoista festareista jotka ei oo Suomessa. Siispä osoitan loogisuuteni ja ryhdyn lukijaksenne :D

    VastaaPoista