maanantai 8. helmikuuta 2010

Levy: BEAK> - BEAK>

"jos kirjoittaisin siitä blogiin

niin avautuisin siitä nimestä ja sen taivuttamisesta ja muista nimistä missä on välimerkkejä

ja lopulta tulisin kirjoittaneeksi vaan siitä

enkä bändistä"
-anon




BEAK>, Sunn o))), mitä näitä nyt on. Olkoot.

Bristolilaiskolmikko BEAK>:n levy on viimeisen viikon aikana tullut kuunneltua läpi vähintään kerran päivässä. Bändissä soittavat Portisheadin Geoff Barrow (joka tuotti myös mainion The Horrorsin kakkosalbumin Primary Colours), Fuzz Against Junkin basisti Billy Fuller, sekä Matt Williams (aka Team Brick).



BEAK> on äänitetty yhdessä huoneessa ilman jälkiäänityksiä ja korjailuja. Editointia on käytetty sovituksien tekemiseen. Kirjoitussessio oli 12-päiväinen. Varmaankin piristävää vaihtelua Barrowille ottaen huomioon Portisheadin työtahdin. Levy kuulostaakin ennen kaikkea spontaanilta. Ja aika paljon CANilta. Biisit ovat bassovetoisia kraut-vaikutteisia junnaavia jameja (Backwell, Pill, I Know, Iron Acton), shoegaze-tunnelmointeja (Battery Point), tai ihan silkkaa noisea (Barrow Gurney).



Levyn tunnelma on hieman painostava ja omituinen, eivätkä mielipuoliset laulut ainakaan kevennä kuuntelukokemusta. Portisheadin Third on synkkyysasteeltaan aika samalla tasolla. Mikrointervalleja on käytetty hienosti hyväksi! Saundipoliittisesti tulee mieleen edellä mainittu The Horrors — etenkin kakkoslevyn viimeinen biisi "Sea Within a Sea", vinksahtaneena. Onneksi myös kauniita hetkiä on sattunut sinne tänne. Samanaikaisesti tanssituttaa, ahdistaa ja liikuttaa!

Tulen varmaan joskus tulevaisuudessa hehkuttamaan Primavera Sound -festivaalia, joka järjestetään toukokuun lopussa Barcelonassa. Varoitan jo valmiiksi lukijaani... KAIKEN MAAILMAN PAVEMENTien JA PIXIESien seassa oleva BEAK> on ehdottomasti yksi kiinnostavimmista siellä esiintyvistä artisteista.

Esikoislevy löytyy Spotifysta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti